Rengöring och förvaring av konstrotting

sköt dina möbler så håller de längre

De flesta trädgårdsmöbler i konstrotting är av så god kvalitet att de inte behöver annan behandling än tvättning med varmt vatten och svamp. Det är viktigt att du inte använder högtryckstvätt vid rengöring av konstrotting då det kan skada ytskiktet, använd istället trädgårdsslangen vid kraftig nedsmutsning eller allmänt utökat behov.

sköt dina möbler så håller de längreRekommenderat är att tvätta och rengöra möblerna vid behov, särskilt viktigt är det att man rengör möblemanget innan vinterförvaring. Använd inte rengöringsmedel som innehåller slipmedel eftersom detta kan skada fibrerna i plasten. Om varmt vatten och svamp inte är tillräckligt för att göra konstrottingmöblerna rena, bör du använda speciella behandlingsmedel framtagna för putsning av konstrotting. Dessa rengöringsmedel bidrar även till att förlänga möblernas livslängd.

Även om vissa konstrottingmöbler klarar av att stå ute året runt, bör de ändå förvaras, då de inte används, förvaras i ett skjul eller garage. Bäst är givetvis att förvara utemöblerna inomhus, men saknas plats inne i huset bör du placera dem i någon utanförliggande byggnad, täck gärna över möblerna för förbättrat skydd. Se även till att det finns ett litet mellanrum mellan förvarat möblemang och marknivå, 5-10 cm är ett bra riktmärke. Försäkra dig även om att trädgårdsgruppen inte står i vatten, mögel, frost under en lång tid. Tillhörande textilmaterial och kuddar bör alltid förvaras inomhus över vinterhalvåret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *